Feature Previews: hoe we onze doorlooptijd drastisch konden versnellen

We maken nu geruime tijd gebruik van onze intern gebouwde Feature Preview functionaliteit. Deze toevoeging aan onze hostingpakketten zorgt ervoor dat we de snelheid waarmee we ontwikkelen drastisch hebben kunnen versnellen. Om het nut van de functie uit te leggen zetten we de nieuwe werkwijze af tegen de oude werkwijze.

De oude situatie:

  • Elke klant heeft een of meer staging omgevingen. Meestal was er één omgeving beschikbaar voor het project.
  • Elke staging omgeving kan één ontwikkelbranche tegelijkertijd t...

Waarom we alle nieuwe projecten in Hyvä bouwen

Korte antwoord: we zien weinig voordelen meer voor de Legacy Stack en erg veel voordelen in het gebruik van Hyvä.

Lange(re) antwoord:

Hyvä maakt korte metten met de oude Magento 2 frontend stack

De Magento 2 frontend stack heeft in de loop der jaren veel kritiek ontvangen. O.a. de keus voor RequireJS en Knockout viel niet overal even goed. Dat is ook terechte feedback geweest. Met Hyvä worden modernere componenten zoals TailwindCSS en Alpine.js geïntroduceerd. Beiden functioneren als lichte frameworks die het frontend in ...

Interne verhuizing en verbouwing

Over een aantal maanden gaan we ons nieuwe kantoor in gebruik nemen. We maken het onszelf makkelijk v.w.b. de locatie, we gaan twee verdiepingen omhoog binnen ons huidige gebouw.

De belangrijkste reden om te verhuizen is onze wens om het kantoor te moderniseren. De nieuwe locatie geeft daarin net wat meer flexibiliteit.

Het idee van een grote kantoortuin sprak ons deels wel aan. Grote, open ruimtes waar je samen komt en met elkaar kunt sparren. We zien er echter ook wel wat nadelen in. Het grootste gedeelte van het team is voorstander van een rustige werkomgeving en d...

Cypress End2End testing suite

In Q4 gaan we onze Cypress End2End testsuite lanceren. Met deze testing suite kunnen we de webshops die we in beheer hebben uitgebreider en sneller testen.

Een End2Endtest reproduceert een specifieke actie of pad van een bezoeker, bijvoorbeeld het gebruiken van de zoekfunctie of het plaatsen van een bestelling. Wij krijgen een notificatie bij een gefaalde test. Hierdoor zijn we snel in staat om bepaalde fouten te detecteren.

In onze nieuwe testing suite maken we gebruik van Cypress. Door over te stappen naar Cypress konden we de testen beter integreren in onze deploym...

Elements Hyvä omzetting

Snelheid is één van de kernwaarden van Vendic Elements. We hebben altijd veel energie gestoken in het optimaliseren van de snelheid van onze Elements webshop.

En we hebben daarin wederom goed nieuws. We gaan Elements per direct in Hyvä aanbieden. Hierdoor realiseren we een enorme stap in performance. Hyvä is wat ons betreft de laatste missing link in Magento development en is bij uitstek geschikt voor Elements. De kernwaarden van Elements en Hyvä komen sterk overeen. Lees meer over Hyvä.

<...

Impact van bad code op performance

Onlangs hebben we weer een project overgenomen welke serieuze performance problemen kende. De installatie was out of date, bevatte veel matige modules (waarvan het nut ook nog eens sterk te bediscussiëren viel) en de gebruikte frontend stack was ook outdated.

We krijgen regelmatig de vraag wat poten...

Waarom we (over het algemeen) geen voorstander zijn van third party vendors

Er zijn een hoop modules te koop om de functionaliteiten van Magento te verrijken. Dit lijkt op voorhand aantrekkelijk, maar er zitten aanzienlijke risico’s aan verbonden.

Slecht geschreven

Om maar met de deur in huis te vallen: veel modules zijn gewoon slecht geschreven. Coding standards worden niet nageleefd en er worden twijfelachtige keuzes gemaakt in de werking. In een demo store gaat dit vaak nog wel goed, maar in live installaties, met allerlei extra variabelen loopt dit nog wel eens in de soep.

Inconsistentie