Vue Storefront: PWA voor ecommerce

Een PWA webshop werkt anders dan een traditionele webshop. De voorkant en de achterkant van de webshop, de zogeheten front-end en back-end, kunnen losgekoppeld van elkaar worden ontwikkeld. En wat dit betekent? Keuzemogelijkheden! Als je al bekend bent met een framework, kun je bij het ontwikkelen van een nieuwe webshop kiezen om hiermee verder te werken. Of je kiest iets totaal anders, juist vanwege tegenvallende ervaringen.

Als Magento specialist & evangelist werken wij uiteraard enkel met een Magento 2 back-end. En als Core Partner van Vue Storefront, gebruiken wij voor de front-end Vue.JS als framework. Door middel van een API koppelen wij de twee systemen aan elkaar.

Waarom Vue.JS?

Als echte eCommerce fanatiekelingen hebben wij natuurlijk de verschillende frameworks getest. De meest bekende frameworks zijn React.JS, Vue.JS en Angular. Onze eigen (PWA) website hebben wij daarom ontwikkeld in React.JS. Dit ontwikkelproces hebben wij als moeizaam ervaren, want React is behoorlijk gecompliceerd. Het bevat geen standaard HTML markup (een welbekende opmaaktaal), dit betekent dat niet iedereen hier aan mee kan werken. Daarnaast kost het ontwikkelen in React meer tijd dan gebruikelijk.

Hierna hebben wij de website: www.werkenbijvendic.nl opgemaakt in Vue.JS. Dit systeem was een verademing om mee te werken in vergelijking met React.JS. Vue.JS heeft als voordeel dat het een krachtig en makkelijk te begrijpen framework is, het lijkt namelijk op een standaard HTML markup. Hierdoor kan iedereen met kennis van HTML meewerken aan het project. De keuze voor Vue.JS was mede hierdoor makkelijk gemaakt en onze eigen website is dan ook omgezet in Vue.JS.

Waarom Vue Storefront?

Als grote fan van PWA, Innovatie en technologie heeft Divante Vue Storefront opgericht. Een volledig open source platform PWA applicatie voor e-commerce. In 2017 zijn wij de ontwikkelingen bij Vue Storefront op de voet gaan volgen en na een gesprek met Co-founder Filip Rakowski op het Reacticon event, zijn we zelfs nauw samen gaan werken aan het open source project. Zo hebben wij voor Vue Storefront het Nederlandse taalpakket gemaakt en werken we een dag in de week dedicated aan Vue Storefront issues. Door deze toewijding zijn wij benoemd tot Core Partner , een titel die wij trots dragen.

Ons enthousiasme voor PWA, Vue.JS & Vue Storefront heeft ervoor gezorgd dat wij voor
Meubelplaats de eerste Nederlandse PWA webshop (Vue Storefront & Magento 2) hebben ontwikkeld.

Meubelplaats-checkout (1)
Instant laadtijd en mega snelle webshop ervaring - Meubelplaats.nl

Voordelen Vue Storefront:

  • Extreem snel en geoptimaliseerd voor webshops
  • Geen laadtijden meer doordat de catalogus in een keer wordt geladen
  • De shop kan grote hoeveelheden verkeer aan
  • Offline shoppen is mogelijk
  • Verhoogde gebruiksvriendelijheid door App
  • Mobiel vriendelijk en op te slaan als app, zonder te downloaden
  • Op een plek de shop en mobiele app onderhouden


Als Core Partner bij Vue Storefront staan wij niet stil. Wij helpen mee aan het ontwikkelen van de applicatie. Door het verwerken van input van gebruikers, wordt de applicatie development vriendelijk gemaakt. Op deze manier kunnen wij anderen uit de community helpen met vragen over het live draaien van een Vue Storefront shop.

Meubelplaats-search (1)
Ultra snelle search - Meubelplaats.nl

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een PWA shop in combinatie met Vue Storefront? Neem dan contact op met ons, we helpen je graag verder.


contactopnemen