Vue Storefront: PWA voor ecommerce

In ons vorige blog hebben we aangegeven waarom wij zo’n fan zijn van Progressive Web Apps. Wanneer je kiest voor het ontwikkelen van een PWA shop, maak je een keuze voor het frontend en backend. Voor het frontend is er keuze uit diverse frameworks, zoals React.JS, Vue.JS of Angular. Voor het backend kiezen wij voor Magento 2, die door middel van de API gekoppeld wordt aan het frontend.

Waarom Vue.JS?

Er zijn diverse javascript frameworks beschikbaar voor het ontwikkelen van een headless shop. Zo hebben we voor onze Vendic site gekozen voor React.JS. Het gehele proces van de development tot aan de livegang verliep wat moeizaam. Dit kwam voornamelijk omdat React nogal gecompliceerd is. Het bevat geen standaard HTML markup, waardoor niet iedereen hier aan mee kan werken. Daarnaast kost het ontwikkelen in React wat meer tijd dan gebruikelijk. Na de livegang van onze Vendic site hebben we onze Werkenbijvendic site in Vue.JS gemaakt, zo hebben we met beide frameworks ervaring opgedaan.

Het proces liep van het begin tot het einde vloeiend. Vue.JS heeft als voordeel dat het een krachtig en makkelijk te begrijpen framework is, omdat het lijkt op een standaard html markup. Hierdoor kan iedereen met kennis van HTML meewerken aan het project. Na een succesvolle lancering hebben we besloten om onze Vendic site om te gaan zetten naar het Vue.JS framework.

Waarom Vue Storefront?

Sinds 2017 volgen we de ontwikkelingen bij Vue Storefront . Zij zijn fan van PWA en Vue.JS en ontwikkelden daarom een volledig open source platform voor ecommerce. In 2017 zijn we ermee in aanraking gekomen nadat we een mooie conceptstore tegen kwamen. We hebben ons toen toegevoegd aan het Slack kanaal van Vue Storefront om de ontwikkelingen in de gaten te houden. Op het Reacticon event van afgelopen jaar hebben we contact gehad met de frontend lead van Vue Storefront en de mogelijkheden besproken. Na onze ervaring met PWA en Vue.JS voor onze Vendic sites waren wij om en hebben we een demostore opgezet met de Vue Storefront applicatie.

Magepwa
Instant laadtijd en mega snelle webshop ervaring - Vue Storefront demostore

Voordelen Vue Storefront:

  • Extreem snel en geoptimaliseerd voor webshops
  • Geen laadtijden meer doordat de catalogus in een keer wordt geladen
  • De shop kan grote hoeveelheden verkeer aan
  • Offline shoppen is mogelijk
  • Verhoogde gebruiksvriendelijheid door App
  • Mobiel vriendelijk en op te slaan als app, zonder te downloaden
  • Op een plek de shop en mobiele app onderhouden


Vue Storefront is nog redelijk nieuw. De 1.0 versie is nog niet uit, maar zal snel volgen. Als contributer bij Vue Storefront helpen wij mee aan het ontwikkelen van het de applicatie. Door het verwerken van input van gebruikers, wordt de applicatie development vriendelijk gemaakt. Op deze manier kunnen wij anderen uit de community helpen met vragen over het live draaien van de vue Storefront shop. Zo zijn wij aangesloten bij de Vue Storefront Slack en hebben wij het Nederlandse vertaalpakket aangeleverd.

Search
Ultra snelle search - Vue Storefront demostore

Wil je meer weten over het ontwikkelen van een PWA shop in combinatie met Vue Storefront? Neem dan contact op met ons, we helpen je graag verder.


contactopnemen

Author