Match je klanten direct met de juiste product door filters

De basisvoorwaarden voor jouw webshop

Een van de belangrijkste elementen van een webshop zijn de navigatie, filters en zoekfuncties. Dit is de basis om producten vindbaar te maken en producten aan te bieden. Erg belangrijk dus voor de conversie en user experience. Een van de grootste irritaties onder webshop bezoekers is het niet kunnen vinden van producten. Met Vendic Elements ben je verzekerd van een optimale werking van de navigatie en zoekfunctie door het gebruik van Elastic Suite. Elastic Suite is gebaseerd op de search engine Elastic Search met als belangrijke toevoeging technische verbeteringen op de native Magento search. Zo blijft de techniek dicht bij Magento, maar is de functie gefocust op conversie optimalisatie. Elastic Suite is volledig configureerbaar, zodat jij de beste resultaten kunt behalen en je het jouw bezoekers zo makkelijk en comfortabel mogelijk kunt maken. In dit artikel zoomen we in op de filter en de functies die conversie verhogend zijn.

Filter


Filters worden getoond op de categoriepagina en maken de resultaten binnen een categorie relevanter voor de bezoeker. Hoe relevanter de filters en de resultaten zijn, hoe makkelijker het wordt voor de bezoeker om specifieke producten te vinden. Met als pluspunt voor de conversie dat Elastic Suite ook de user experience aanpakt binnen de functies.

Functie: Autocomplete in layered navigation filters


Soms heb je een lange lijst aan filteropties, bijvoorbeeld als je veel merken gebruikt. Om het overzichtelijk te houden voor de gebruiker kun je de “show more” functie gebruiken. Dit zorgt ervoor dat niet de hele lijst getoond wordt, maar alleen de eerste paar resultaten. Je kunt als gebruiker dan zelf kiezen of je de hele lijst wilt zien.

Verder biedt de autocomplete functie in de filter een zoekvenster aan waarbij je kunt zoeken op filteroptie. In het voorbeeld hieronder wordt gezocht op materiaal. De autocomplete functie start direct met zoeken en laat instant resultaten zien die overeenkomen met het zoekwoord.

facet-autocomplete


Functie: Multiple select filtering & swatches


De native Magento Layered Navigation biedt geen multiple select aan, daardoor kun je niet meerdere opties tegelijk kiezen in je filteren. Denk bijvoorbeeld aan twee merken die je tegelijkertijd wilt kiezen. Elastic Suite biedt deze conversiebooster en user experience verbering wel aan. In het voorbeeld hieronder zie je hoe je kunt filteren op twee verschillende materiaalsoorten.

multiselect facet


Niet alleen de gebruikelijke attribuut opties kunnen gebruikt worden als multiple select, maar met Elastic Suit is het ook mogelijk voor kleur/materiaal swatches.

multiselect swatches

Functie: Prijs slider & custom sliders


Een functie die veel bijdraagt aan de user experience is de prijs slider. De native functionaliteit van de Magento prijs functie toont de prijzen in stappen.
Voorbeeld:

Standard Magento price


Dit is niet gebruiksvriendelijk en oogt overzichtelijk, daarnaast kan de gebruiker niet exact zijn eigen budget bepalen. Stel je voor dat je een cadeau zoekt tussen de 30-50 euro, dan wordt het met bovenstaande filter opties lastig zoeken. Elastic suite biedt de gebruikers daarom een mooie prijs slider aan die de gebruiker zelf naar wens kan instellen.

price slider


Verder biedt Elastic Suite ook de mogelijkheid om custom attributen als sliders te tonen. Denk bijvoorbeeld aan een temperatuur slider.

De juiste filters binnen jouw webshop koppelt jouw bezoeker snel met de gewenste product. Zo verhoog je de conversie en user experience van jouw webshop. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Elastic Suite, of wil je dat we een blik werpen op de filters van jouw webshop? Neem dan contact met ons op.

contactopnemen