Verhoog je conversie door gebruiksvriendelijke navigatie

De basisvoorwaarden voor jouw webshop

Een van de belangrijkste elementen van een webshop zijn de navigatie, filters en zoekfuncties. Dit is de basis om producten vindbaar te maken en producten aan te bieden. Erg belangrijk dus voor de conversie en user experience. Een van de grootste irritaties onder webshop bezoekers is het niet kunnen vinden van producten. Met Vendic Elements ben je verzekerd van een optimale werking van de navigatie en zoekfunctie door het gebruik van Elastic Suite. Elastic Suite is gebaseerd op de search engine Elastic Search met als belangrijke toevoeging technische verbeteringen op de native Magento search. Zo blijft de techniek dicht bij Magento, maar is de functie gefocust op conversie optimalisatie. Elastic Suite is volledig configureerbaar, zodat jij de beste resultaten kunt behalen en je het jouw bezoekers zo makkelijk en comfortabel mogelijk kunt maken. In dit artikel zoomen we in op de navigatie en de functies die conversie verhogend zijn.


Onder de term navigatie verstaan we hoe de bezoeker door jouw shop navigeert. Hier heb je invloed op door je menubalk, filtering en zoekfunctie. De werking en styling hiervan kun je gebruiken om de navigatie voor de bezoeker te vergemakkelijken.

Functie: Resultaat Redirect


Met deze functie is het mogelijk om zoekresultaten die maar 1 zoekopdracht opleveren direct te redirecten naar de productpagina. Zo houdt je de zoekfunctie relevant en zorg je ervoor dat de bezoeker direct het resultaat krijgt waar op gezocht werd. Hiermee bespaar je een onnodige kliks en draag je bij aan een verbeterde user experience.

ezgif.com-video-to-gif (1)

Functie: Categorieën op basis van Regels


Het beheren en toevoegen van producten aan categorieën kan veel tijd in beslag nemen, met de Categorie regel functie heb je dit in een mum van tijd klaar. Op basis van regels kun je automatisch een categorie vullen. Deze regels bestaan uit bestaande Magento attributen. Je hebt daarbij aanvullend de keuze uit native Magento criteria zoals producten in de sale, producten met afbeelding of producten op voorraad, waar je geen attributen voor hoeft te maken. Zo kun je bijvoorbeeld een categorie maken die alle mannen producten in de sale laat zien. Of zoals in het voorbeeld hieronder alle blauwe wollen of katoenen producten die in de aanbieding zijn. Nadat je de regel hebt gemaakt, zie je een preview van de relevante producten.

search optimizers
Stel je hebt een regel gemaakt op basis van blauwe producten en je ziet enkele producten die wel voldoen aan het blauwe attribuut, maar je er toch niet bij vindt passen. Dan kun je deze producten alsnog uitsluiten. Hoe specifieker, hoe beter.

Functie: Drag & Drop positie


Het op positie zetten van producten in een categorie wordt in Magento Open Source gedaan door handmatig het positie cijfer in te vullen. Hier loop je soms tegen aan, wanneer nieuwe producten worden toegevoegd of dat je de positie van bepaalde producten wilt veranderen. Je moet er dan voor zorgen dat alle cijfers van de product posities worden aangepast. Met Elastic Suite is dit verleden tijd. Met de Drag & Drop functie wordt de product volgorde automatisch aangepast. Na het opslaan van de categorie worden producten automatisch gesorteerd, waarbij je zelf kunt bepalen welke producten op een andere positie moeten komen te staan.

virtual categories dnd

De juiste navigatie binnen jouw webshop koppelt jouw bezoeker snel met de gewenste product. Zo verhoog je de conversie en user experience van jouw webshop. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van Elastic Suite, of wil je dat we een blik werpen op de navigatie van jouw webshop? Neem dan contact met ons op.

contact