Feature Previews: hoe we onze doorlooptijd drastisch konden versnellen

We maken nu geruime tijd gebruik van onze intern gebouwde Feature Preview functionaliteit. Deze toevoeging aan onze hostingpakketten zorgt ervoor dat we de snelheid waarmee we ontwikkelen drastisch hebben kunnen versnellen. Om het nut van de functie uit te leggen zetten we de nieuwe werkwijze af tegen de oude werkwijze.

De oude situatie:

In de praktijk betekende dit dat we theoretisch gezien aan tien verzoeken tegelijkertijd voor je project konden werken, maar dat we maar één van die verzoeken tegelijkertijd aan jou of je projectmanager konden tonen. Er was namelijk maar één vaste staging omgeving beschikbaar, die maar één branch tegelijkertijd kan tonen, en een branch toont  – over het algemeen –  maar één taak.

Dat leidde tot een flinke bottleneck op het controle en testmoment van die taken.

De nieuwe situatie:

Doordat we geen bottleneck meer hebben in het tonen van de hoeveelheid uitgevoerde taken per project, werken we efficiënter aan zowel kleine als grote projecten.

Kleinere projecten hebben baat bij het automatische opstarten in plaats van het handmatige klaarzetten – wat we eerder deden. Je hoeft niet meer te wachten op een handmatige actie. Hierdoor verbetert de doorlooptijd.

De winst voor grotere projecten zit hem vooral in de breedte. Diverse team members en projectmanagers kunnen aan diverse taken werken en deze ook apart ter controle aanbieden. We hebben geen interne bottlenecks meer op het tonen van die taken.

Fun Facts:

Wil je meer weten?

Neem contact op met Niek.