Waarom we (over het algemeen) geen voorstander zijn van third party vendors

Er zijn een hoop modules te koop om de functionaliteiten van Magento te verrijken. Dit lijkt op voorhand aantrekkelijk, maar er zitten aanzienlijke risico’s aan verbonden.

Slecht geschreven

Om maar met de deur in huis te vallen: veel modules zijn gewoon slecht geschreven. Coding standards worden niet nageleefd en er worden twijfelachtige keuzes gemaakt in de werking. In een demo store gaat dit vaak nog wel goed, maar in live installaties, met allerlei extra variabelen loopt dit nog wel eens in de soep.

Inconsistentie

Door werk van verschillende derde partijen te introduceren in jouw installatie, introduceer je ook inconsistentie. Elke module maker kiest zijn eigen weg en heeft zijn eigen kernwaardes. Hoe meer inconsistentie je introduceert, hoe onoverzichtelijker de installatie wordt in gebruik en onderhoud.

Geen testing

De modules worden vaak aangeleverd zonder aangebrachte testing. De werking van de module blijft dus onzeker na elke wijziging die je aan de installatie maakt.

Bomvol features

Veel modules worden gebouwd met het oog op massa integratie. Soms leidt dit er toe dat een module bomvol zit met features om alle afnemers tevreden te houden. Dit voegt onnodige complexiteit toe aan jouw installatie, zeker als je lang niet al die features gebruikt.

Afhankelijk van derden met updates/support

Aangezien de code van de modules van derden niet door ons wordt onderhouden ben je altijd afhankelijk van die derde partij voor een update. Heb je een probleem met een specifieke module? Dan ben je grotendeels afhankelijk van die derde partij. De ervaring leert dat de doorlooptijden van support/update verzoeken bij veel partijen nog wel eens te wensen overlaat.

Het alternatief?

We ontwikkelen veel modules inhouse. We maken de module simpel en efficiënt. De code is consistent met de rest van de installatie en we brengen testing aan waar het meerwaarde biedt. Dat is al met al een stuk overzichtelijker en schaalbaarder.

Zijn er ook goede third party vendors?

Jazeker! We kunnen niet alles over één kam scheren. Er zijn absoluut een aantal third party vendors die kwalitatieve modules maken die je met een gerust hart in jouw webshop kan laten installeren.

 

Wil je meer weten?

Neem contact op met Niek.