Stap naar online ondernemen tijdens coronacrisis

Er is geen ontkomen meer aan. Het coronavirus verspreidt zich in een rap tempo over de wereld en beïnvloedt ons consumentengedrag. Waar de ‘bricks’ kampen met veelal lege winkels doordat consumenten amper nog op pad gaan, of zelfs compleet sluiten, hebben de ‘clicks’ het drukker dan ooit.

Verandering in consumentengedrag


Laten we voorop stellen dat de coronacrisis geen winnaars kent, maar alleen verliezers. Consumenten worden aangeraden zoveel mogelijke thuis te blijven en in veel landen sluiten niet essentiële winkels op last van de overheid hun deuren. De apotheek en supermarkt of levensmiddelenwinkel blijven toegankelijk, maar voor alle overige aankopen ben je aangewezen op de online retail kanalen. Ook levensmiddelen worden in toenemende mate online besteld.

We zien in korte tijd talloze creatieve initiatieven langskomen waarin ondernemers inzetten op online activiteiten. Ook bij Vendic krijgen we veel vragen van ondernemers die willen opschalen op het gebied van e-commerce en twijfelen over het juiste platform.

Hoe kies ik voor het juiste webshop platform?


Je hebt als ondernemer veel keus. Er is immers een wildgroei aan oplossing en systemen waarmee je een e-commerce website mee kan bouwen. Met een paar bestellingen en enkele producten binnen je webshop kan je prima uit de voeten met een Lightspeed of WooCommerce website. Deze e-commerce oplossingen lenen zich prima als goedkope mogelijkheid om snel te starten.

Maar mocht de druk op je webshop groter worden doordat je te maken krijgt met grotere bezoekersaantallen en bestellingen, een scenario wat veel online retailers sinds het uitbreken van de corona-crisis hebben ondervonden, dan zullen deze oplossingen minder toereikend zijn. Magento, wereldwijd het meest gebruikte platform voor e-commerce, biedt in deze situatie een meer krachtige en schaalbare functionaliteit. Anderzijds vraagt Magento om een hogere investering.

Om aan deze toenemende vraag tegemoet te komen heeft Vendic een oplossing ontwikkeld voor retailers die de (volgende) online stap willen zetten en daarbij gebruik willen maken van een zeer krachtige basis. Elements Magento Store

Slim, Schaalbaar en Ondernemend


Elements is een instapklare en schaalbare Magento 2 webshop. We hebben onze jarenlange expertise en best practices in de ontwikkeling van Elements gestort. Het is zo ontworpen om alle cruciale commerciële functies te omvatten en naadloos samen te werken, om zo elke stap van het proces van winkel tot deur te orkestreren.

Een kant-en-klare-webshop die in een mum van tijd online staat met de look & feel die past bij jouw onderneming. Met Elements beschik je over alle functionaliteiten om direct omzet te genereren. Een Elements shop kan zelfs binnen een dag online staan!

Wij bij Vendic zijn Magento 2 specialisten. Maar door onze kennis in ecommerce hebben we ook verstand van andere platformen, die soms beter aansluiten bij de behoeften van de ondernemer. Zo proberen we ondernemers bij te staan in de keuzes die ze voor hun kiezen krijgen bij het aangaan van het online avontuur.

contactopnemen