Magento 2: waarom overstappen?

Eind 2015 is Magento 2 gelanceerd. Het duurde even voordat er massaal werd overgestapt. Na de lancering zijn er namelijk heel wat kinderziektes ontdekt. Ondertussen zien we dat Magento 2 volwassen is geworden. We hebben de afgelopen tijd dan ook een heel aantal shops gemigreerd naar Magento 2.2. In deze blog willen we antwoord geven over de meest gestelde vragen omtrent Magento 2.

 1. 1 Stopt de ondersteuning van Magento 1?

Er komt een moment dat de ondersteuning vanuit Magento wegvalt voor de Magento 1 gebruikers. Als Magento een beveiligingslek vind, wordt hier normaal gesproken een patch voor uitgebracht. Door het doorvoeren van deze patch, is de shop weer optimaal beveiligd. Op het moment dat deze ondersteuning wegvalt, ben je afhankelijk van de community. Wanneer dit precies gaat gebeuren, is nog niet duidelijk. Ze hebben beloofd dit 18 maanden van te voren aan te kondigen. Het is wel duidelijk dat dit geen jaren meer gaat duren. Halsoverkop jouw shop overzetten is ook zo wat, dus bedenk op tijd wat jij wilt gaan doen.

 1. 2 Wat zijn de Magento 2 voordelen voor de webshopeigenaar?
 • Kennis is macht
  Vooropstaand is het zo dat de specialisten op het gebied van Magento veel meer mogelijkheden hebben met M2 dan met M1. De techniek is zo verbeterd dat professionals efficiënter aan de slag kunnen. Veel was ook al mogelijk met Magento 1, maar kan veel efficiënter worden doorgevoerd door de vernieuwde technieken.

 • Doorontwikkeling
  Wijzigingen kunnen sneller worden doorgevoerd. Op deze manier kun je eenvoudiger blijven door ontwikkelen. Waardoor je sneller op het gewenste niveau komt.

 • Eenvoudiger bedienbaar
  De back-end van Magento 2, de achterkant, is eenvoudiger bedienbaar dan bij de vorige versie. De navigatie is duidelijker geworden, waardoor je sneller de weg vind. Zo kan bijvoorbeeld een product of categorie sneller worden aangepast.

 • Gemakkelijk externe systemen koppelen
  De API, daarmee kunnen externe systemen aan elkaar gekoppeld worden, is sterk verbeterd. Zo kun je systemen die bijvoorbeeld jouw boekhouding of de verwerking van content makkelijker maken, koppelen aan jouw Magento shop.


 1. 3 Wat zijn de Magento 2 voordelen voor de bezoeker?
 • Front-end beleving
  De beleving die de bezoeker ervaart kan worden vergroot, doordat de technieken eenvoudiger toe te passen zijn. Er zijn niet zo heel veel nieuwe functies bijgekomen, maar de bestaande functies zijn door specialisten sneller en beter door te voeren.

 • Volledig responsive
  Magento 2 is ‘Mobile first’ ontwikkeld. Dat wil zeggen dat het in eerste instantie ontwikkeld is voor apparaten met een klein scherm. Vervolgens zijn hier versies voor grotere schermen ontworpen. Door deze aanpak te hanteren kan er voor elk type scherm een gebruiksvriendelijke versie van de webshop worden weergegeven.

 • Veiliger & sneller
  Er zijn grote verbeteringen doorgevoerd in de architectuur van Magento. Dat is de manier waarop de software is gebouwd. Hierdoor zijn alle onnodige elementen eruit gelaten, waardoor de veiligheid en snelheid is toegenomen. Dit komt ook zeker ten goede in de Google resultaten, waar snelheid een grote rol speelt.

 1. 4 Wat is het advies van Vendic aan Magento 1 gebruikers?

Is de Magento 1 shop jouw core business, en wil jij blijven doorontwikkelen? Dan raden wij zeker aan om de migratie naar Magento 2 door te (laten) voeren. Zo weet je zeker dat er ondersteuning vanuit Magento niet vervalt, en ben je verzekerd van een veilige shop met eindeloze mogelijkheden.

Benieuwd naar onze afgeronde migratie projecten? Kijk hier voor onze uitgelichte cases!


contactopnemen