Twinkels

Overname onderhoud + Hyvä frontend rebuild

Vastgelopen project weer opgestart en geüpgraded

Twinkels kwam bij ons met een situatie zoals we ze al vaker hebben gezien. Achterstallig onderhoud en verkeerde technische keuzes zorgen voor een vastgelopen project waarin het steeds moeilijker wordt om door te ontwikkelen.

We hebben aan de hand van de doelstellingen van Twinkels een technisch advies uitgebracht om zo snel mogelijk terug te keren naar een gezonde situatie, waarin er snel doorontwikkeld kon worden.

Snelle doorontwikkeling

Met een aantal weken doorlooptijd waren de grootste problemen opgelost en was de installatie weer up-to-date. Na +- twee maanden is zelfs het hele frontend herbouwd in Hyvä. Van vastgelopen project naar innovatieve webshop in twee maanden.

Dit hebben de teams gezamenlijk kunnen bereiken door kort contact te houden en de opleveringen zo klein als redelijk mogelijk te houden. We hebben in 20 deel opleveringen toegewerkt naar dit resultaat en zullen de komende tijd in gezamenlijk overleg blijven doorwerken om de ambities van Twinkels te realiseren.

Ultra snel frontend

Het oude thema van Twinkels zou veel tijd nodig hebben gehad om op goed niveau te krijgen. In overleg hebben we besloten om het thema opnieuw op te bouwen in Hyvä. Doordat Hyvä geen onnodige ballast bevat hebben we de webshop een stuk sneller kunnen maken. Een veelvoud sneller dan de oude situatie.

Sterke verbetering in Google PageSpeed

Hyvä is in de basis al erg geschikt voor hoge PageSpeed scores. Soms worden installaties echter verpest door alsnog onderdelen te introduceren die de scores omlaag brengen. We blijven in overleg met Twinkels doorontwikkelen om functies toe te voegen, zonder dat ze negatieve impact hebben op PageSpeed.

Eenheid en stabiliteit

Door matige code te verwijderen of te vervangen is de webshop een stuk stabieler geworden. Simpeler is vaak beter. Het frontend is bovendien een stuk consistenter in het design geworden. Door het aantal individuele elementen te verminderen, maar consistenter toe te passen hebben we meer overzicht gecreëerd.

Resultaat

De snelheid van de webshop is sterk verbeterd, de onderhoudskosten zijn omlaag gegaan en de bottlenecks om door te groeien zijn verdwenen. Met de Hyvä rebuild heeft Twinkels zelfs een upgrade gekregen naar een ultramodern frontend.

Ontdek de voordelen van Elements

Een volwaardige Magento 2 webshop in twee weken live vanaf €999,- per maand.