Restyling Knip&Go Webshop

Nieuwe look & feel

Knipengoshop is de shop voor al jouw favoriete haarproducten. Zowel voor Nederland als voor België kun je hier terecht voor kleuringen, verzorging, styling en tools. Na het uitbreiden van het assortiment en de marketingkanalen is het tijd voor een restyling! Knip&go gaat met de tijd mee en wil haar doelgroep een fijne shopervaring geven.

Alle salons zijn flink onder handen genomen en zijn voorzien van een nieuwe frisse look. Ook de informatieve site en de werkenbij site van Knip&Go stralen dezelfde nieuwe look uit. Voor de webshop hebben we dezelfde lijn doorgetrokken. Het resultaat mag er wezen, want een kappersbezoekje aan Knip&Go gaat er nu heel hip aan toe!

ezgif.com-video-to-gif (3)

De nieuwe shopervaring maakt het voor de bezoeker nog makkelijker om zijn product te vinden. De content is flink aangepast en de gebruikerservaring is verbeterd. Hierdoor zien we positieve resultaten in zowel de besteding als het conversiepercentage.

Used features

Voor de restyling van Knipengoshop en de template wijziging van Kabooo.de hebben we in een klein team gewerkt, waarbij we volledig agile te werk zijn gegaan. Met de planning per onderdeel hebben we de oplevering in kleine stukken verdeeld. Zo kreeg Knip&Go een duidelijk overzicht van de geplande werkzaamheden, lieten we de bezoekers wennen en konden wij de resultaten meten.

Restyling Traject

Restyling Traject

De nieuwe huisstijl voor de salons van Knip&Go is gemaakt door een externe partij. Om deze stijl terug te laten komen in de webshop hebben we een plan voor het design gemaakt. Per onderdeel van de shop is het design uitgewerkt en ingepland. Nadat het onderdeel op de testomgeving werd afgerond, is het teruggekoppeld Knip&Go. Wanneer het naar wens was, werd het naar de live shop gezet. Het project is geheel agile aangepakt, door de scope op te delen in kleine sprints. Door steeds kleine wijzigingen live te zetten konden we ook beter meten hoe de bezoekers hierop reageerden. Hierdoor konden de klanten wennen aan de nieuwe uitstraling van de shop en konden zij moeiteloos verder shoppen.

Kabooo.de

Kabooo.de

De restyling van Knip&Go bleek daarnaast het uitgelezen moment te zijn om Kabooo.de op te frissen met dezelfde look en feel. Kabooo.de maakte gebruik van een andere template die wel een opfrisbeurt kon gebruiken. Zo hebben we de template van Kabooo.de omgezet naar de template van Knipengoshop. Deze nieuwe look en feel staat voor een luxere uitstraling met een hippe twist, die nu ook voor Duitsland bereikbaar is. Zo sluiten we met de shops beter aan bij de jonge doelgroep, die voor de luxere merken kiest tegen de beste prijs.

En nu?

En nu?

Door het project in kleine sprints in te delen en kleine wijzigingen naar de live shop te zetten, hebben we een goed beeld kunnen krijgen van de response van de bezoekers. Zo kon de bezoeker wennen en konden wij ons focussen op de details. De nieuwe look wordt verder doorgetrokken in de marketing campagnes. De salons en webshop zullen in de toekomst meer op elkaar worden afgestemd.

Quotes

We werken graag samen met onze klanten en partners. Op een transparante, professionele en creatieve manier. Samen gaan we voor het maximale en dat zie je terug in onze duurzame relaties.

Lees meer
testimonial avatar image

Wij hebben de samenwerking als erg goed ervaren. Ze luisterden goed naar onze ideeën en hebben die geprobeerd zo goed mogelijk uit te werken. Telkens als ze een onderdeel klaar hadden werd dat met ons besproken en zo nodig aangepast.

Stefan van Huissteden Huissteden
testimonial avatar image

Vendic is vooruitstrevend, vakkundig en heeft veel technische kennis van Magento. De shops krijgen serieuze aandacht en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Mede hierdoor is het voor ons, als hostingprovider, heel prettig om met hen samen te werken.

Jeroen Vermeulen Magehost

Meer weten? Plan een call met onze Magento experts.