B2B Magento 2 webshop + ERP koppeling

Nieuwe webshop & ERP koppeling

Maegis uit Enschede is specialist in signmaterialen zoals: snijfolies, printmedia en snijmaterialen. Met de overname van Sign Top BV afgelopen jaar is Maegis uitgegroeid tot grootste signleverancier in de Benelux.Met de overname van Sign Top is ook de webshop en het klantenbestand overgenomen. Hiermee kwam een nieuw vraagstuk naar voren voor Maegis: Hoe koppelen we de webshop aan ons eigen ERP systeem? Maegis wil namelijk de klanten op dezelfde manier blijven bedienen via een vernieuwde webshop, waarbij hun eigen ERP Systeem, Navision Cloud, leidend blijft.

Hiervoor hebben we een Magento 2 webshop ontwikkeld, volledig gericht op B2B met een B2C look. Alles in de shop is gekoppeld aan Navision, het hart en brein van de organisatie. In Navision wordt namelijk alles geregeld, e-mail, agenda’s, klanten, verkopen, administratie etc. Door een M2 koppeling te maken met Navision wordt alles voor Maegis beheerd in Navision en verwerkt in Magento. Het is namelijk zo gemaakt dat Maegis de backend van Magento niet hoeft te gebruiken.

testimonial avatar

Dit soort projecten kun je niet als een klant-leveranciersrelatie zien, het is een samenwerking. Je moet in teamverband denken en dat heb ik zeer gewaardeerd in Vendic.

Marco den Reijer Maegis

Used features

Het hart van Maegis is Navision. Navision is een software waar je alles mee kunt doen; bijvoorbeeld de boekhouding, de mailings, facturatie en voorraadbeheer. Aan ons de mooie uitdaging om Magento en Navision te koppelen. Zodat alles wat in Navision wordt ingevoerd, doorgestuurd wordt naar Magento. Maegis kan Navision blijven gebruiken op de manier zoals ze gewend zijn en hoeven niets in te voeren in Magento.

Op het gebied van specifieke prijsafspraken en verzendafspraken zijn er custom modules geïntegreerd. Deze klant specifieke afspraken werden in de tijd zonder webshop altijd al verwerkt in Navision.

Prijsafspraken

Prijsafspraken

Verborgen prijzen

De prijzen van de producten worden verborgen voor gast bezoekers. Op het moment dat je inlogt komen de prijzen tevoorschijn. Je kunt je als nieuwe bezoeker ook niet zomaar aanmelden. Zo heeft de buitendienst de mogelijkheid om de nieuwe potentiële gebruikers te screenen op onder andere kredietwaardigheid.

Prijsafspraken per klant

Per klant kunnen er prijsafspraken worden gemaakt. Deze prijsafspraken met de diverse klanten worden ingevoerd in Navision. Door de koppeling met Magento worden de prijzen verwerkt in de shop wanneer de klant is ingelogd. De klant ziet zo zijn eigen prijzen in de shop.

Advanced pricing

Advanced pricing

Staffelprijzen

Op het moment dat er een grotere afname plaatsvindt, gaan de prijzen naar beneden. De staffelprijzen vervallen op het moment dat de klant een gunstigere prijsafspraak heeft. Ter verduidelijking het onderstaande voorbeeld:
Voorbeeld: Klant A heeft dus een prijsafspraak met Maegis om voor €15 product X aan te schaffen. Op het moment dat ze 10 stuks aanschaffen, en de staffelprijs is op dat moment €20, dan behoudt de klant A zijn prijsafspraak. De prijsafspraak overschrijft de standaard staffelprijs. Pas op het moment dat de staffelprijs onder de desbetreffende prijsafspraak komt, treed de staffelprijs in werking. De klant krijgt dus altijd de beste prijs.

Combinaties

De staffelprijzen zijn op productniveau, deze producten kunnen ook gecombineerd worden. Op het moment dat er van hetzelfde product verschillende kleuren zijn, ziet Magento dit als verschillende producten. Door groepen aan te maken kunnen de staffelprijzen ook worden doorgevoerd als er verschillende kleuren worden besteld. Je kunt zelf aangeven welke producten je in dezelfde groep wilt plaatsen. Zo kunnen de staffelprijzen voor diverse producten gelden.

En nu?

En nu?

We kijken terug op een mooi en geavanceerd B2B project. Maegis blijft de overgenomen klanten bedienen en kan zich in de toekomst gaan focussen op uitbreiding naar nieuwe klanten. De ERP koppeling zorgt namelijk voor een fikse besparing op efficiëntie. Zo kunnen zij gaan werken aan nieuwe marketingplannen voor de uitbreiding van het klantenbestand. Samen met Maegis blijven wij betrokken bij het project door support en onderhoud te bieden voor de Magento 2 shop en de ERP koppeling.

Quotes

We werken graag samen met onze klanten en partners. Op een transparante, professionele en creatieve manier. Samen gaan we voor het maximale en dat zie je terug in onze duurzame relaties.

Lees meer
testimonial avatar image

Wij hebben de samenwerking als erg goed ervaren. Ze luisterden goed naar onze ideeën en hebben die geprobeerd zo goed mogelijk uit te werken. Telkens als ze een onderdeel klaar hadden werd dat met ons besproken en zo nodig aangepast.

Stefan van Huissteden Huissteden
testimonial avatar image

Vendic is vooruitstrevend, vakkundig en heeft veel technische kennis van Magento. De shops krijgen serieuze aandacht en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Mede hierdoor is het voor ons, als hostingprovider, heel prettig om met hen samen te werken.

Jeroen Vermeulen Magehost

Meer weten? Plan een call met onze Magento experts.