PWA Meubelplaats met Magento 2

Progressive Web App Meubelplaats

Meubelplaats is dé trendy woonwinkel op het gebied van industrieel wonen. Om een optimale gebruikerservaring te bieden in de webshop, die aansluit bij het stijlvolle en eigentijdse karakter van de winkel, stapte Meubelplaats in samenwerking met Vendic over naar een Vue Storefront PWA Magento 2 webshop. Hiermee is Meubelplaats de eerste Nederlandse Magento 2 webshop die een Vue Storefront Progressive Web App liet ontwikkelen.

Uniek is de Vue Storefront & Magento 2 combinatie. Vue Storefront is een standalone, open source PWA applicatie voor e-commerce bedrijven. Met PWA kan de beleving van gebruikers worden verbeterd. Door de integratie van Vue Storefront met Magento 2 wil Meubelplaats de gebruiker ook online, naast de fysieke winkel, een high-end shopervaring bieden. Een visie die naadloos aansluit bij het kwalitatief hoogwaardige assortiment van Meubelplaats.

Headless webshop

Headless webshop

Magento Migratie

De bestaande Magento 2 webshop voldeed niet meer aan de wensen van Meubelplaats. Door de data van de online winkel te migreren naar een schone Magento installatie hebben we de back-end gebruiksvriendelijk gemaakt. Met de keuze voor Magento konden we voldoen aan de wensen van een professionele back-end oplossing en toch een stuk gemak en automatisering toevoegen om zo een efficiëntere workflow te creëren.

Vue Strorefront koppeling

Door de headless Vue Storefront koppeling kunnen klanten hun aankopen doen op een device naar keuze in een online omgeving die kenmerkend is en waar de merkbeleving van Meubelplaats centraal staat.
Met een headless Magento 2 webshop is Meubelplaats in staat om de klantervaring van haar webshop radicaal te verbeteren, door alle functionaliteiten te bieden die je normaal gesproken gewend bent in een native-app.

Native-app met Magento motor

Native-app met Magento motor

Snel & offline bereikbaar

Een van de belangrijkste voordelen die Meubelplaats ervaart is de buitengewone snelle laadtijd van de webshop. Meubelplaats biedt een uitgebreide assortiment van duizenden producten. Deze zijn door de nieuwe PWA met een tragere 2G of 3G netwerk en zelfs offline goed bereikbaar.

Ook kan Meubelplaats haar klanten informeren en up-to-date houden via notificaties en pushberichten. Bijvoorbeeld met communicatie op het gebied van verzending, retournering of nieuwe producten.

De toekomst is PWA

De toekomst is PWA

Niek Verkoelen, co-founder van Vendic, kijkt terug op een spraakmakend en leerzaam ontwikkeltraject. “Een van de mooie voordelen van de Vue Storefront en Magento 2 combinatie is het feit dat we ook Nederlandse betaalsystemen in de webshop hebben weten te integreren. Dit was nog niet eerder gedaan, een prestatie waar we als team trots op terug kijken.”

Door in te zetten op een toekomstbestendige Magento 2 PWA webshop onderscheid Meubelplaats zich in de markt door haar gebruikers een optimale gebruikerservaring te bieden. Meubelplaats luidt hiermee een nieuwe generatie webshops in.

Quotes

We werken graag samen met onze klanten en partners. Op een transparante, professionele en creatieve manier. Samen gaan we voor het maximale en dat zie je terug in onze duurzame relaties.

Lees meer
testimonial avatar image

Wij hebben de samenwerking als erg goed ervaren. Ze luisterden goed naar onze ideeën en hebben die geprobeerd zo goed mogelijk uit te werken. Telkens als ze een onderdeel klaar hadden werd dat met ons besproken en zo nodig aangepast.

Stefan van Huissteden Huissteden
testimonial avatar image

Vendic is vooruitstrevend, vakkundig en heeft veel technische kennis van Magento. De shops krijgen serieuze aandacht en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Mede hierdoor is het voor ons, als hostingprovider, heel prettig om met hen samen te werken.

Jeroen Vermeulen Magehost

Meer weten? Plan een call met onze Magento experts.