Goodbye interview Lotte

Social Marketeer Lotte

Onze Social Marketeer Lotte gaat Vendic verlaten, daarom is het nu de uitgelezen kans om haar nog een paar laatste vragen te stellen. Lees je mee?

 • Wat is jouw functie?

"Dat is best veelzijdig, ik ben hier gekomen als social en nieuwsbrieven specialist. Nog steeds voer ik dit uit voor diverse klanten van Vendic. Uiteindelijk is ook voor een groot deel de branding van Vendic erbij gekomen, waar ik met heel veel plezier aan heb gewerkt. Dat was eerst grijs en donkerrood en dat hebben we omgezet in nieuwe kleuren met een nieuwe website."

 • Wat ga je doen na Vendic?

"Ik heb hier heel veel geleerd, nu ga ik fulltime aan de slag met het ontwikkelen van social media strategieën. Ik ga social strategieën bedenken en het uitvoeren gaat dan naar een ander toe."

 • Welke momenten zul je nooit vergeten?

"De kersttruien dag. Het leuke in het werk en in het team is dat als je zegt “Zullen we een kersttruien dag doen?” dan is het antwoord “Ja leuk doen we“, of “Zullen we de koningsspelen houden?” “Ja, leuk“. Ik vond het leuk dat daar ook ruimte voor was naast het werk. Het teamuitje was ook echt een hoogtepunt in het vliegtuig en de BBQ met de hackathon."

 • Wat heb je de afglopen tijd geleerd bij Vendic?

"Wat ik heel erg heb geleerd is door structuur aan te brengen in je werk, je veel meer kan doen. Dat klinkt heel simpel, maar je hebt een taaksysteem en timetracking dus je weet ook hoe lang je bezig bent en of dat de volgende keer sneller kan. Je kunt het op deze manier veel beter aanpakken. De kennis over social media gaat alleen maar door en dat heb ik hier goed kunnen bijhouden doordat je er middenin zit. Je krijgt veel ruimte om op de hoogte te blijven en om daarin door te ontwikkelen. Als ik terug denk aan de afgelopen tijd heb ik een mooie lijn omhoog kunnen maken. Alles van de afgelopen jaren neem je gewoon mee. Vooral de structuur en de kennis die je hier kunt uitbreiden."

 • Hoe heb je jezelf dan ontwikkeld?

"Door te meten. Als je ziet wat hier gemeten wordt, er wordt niet zomaar wat gedaan. Wanneer er een actie wordt verricht dan zie je of er iets heeft gewerkt of niet, daardoor zie je ook het resultaat van wat je hebt gedaan. Dat gebeurt in het algemeen wel te weinig. Je leert hierdoor veel meer dan dat je beseft."

 • Hoe heb je de werksfeer ervaren?

"Dat vind ik echt heel leuk. Ik was natuurlijk niet gewend aan collega’s om mij heen, ik werkte hiervoor thuis op kantoor. Ik weet nog dat ik in het begin zelfs vergat om "doei" te zeggen, want dat deed ik thuis niet. Daar moest ik toen aan wennen, maar ik vind het wel super leuk. Wat ik heel knap vind is wat voor sfeer de jongens hier hebben weten neer te zetten door de open communicatie. Je kunt gewoon fijn met elkaar samenwerken, dat vind ik heel gaaf hoe ze dat hebben neergezet. Maar ook bijzonder, want je gaat het uiteindelijk normaal vinden. Als ik het zo om mij heen hoor is het niet vanzelfsprekend, soms hoor je wel eens wat over een negatieve sfeer bij andere bedrijven. Dus dat vind ik wel bijzonder, dat heb ik hier nooit meegemaakt. Ik ga altijd met plezier naar mijn werk."

 • Wat zijn de social media trends volgens jou?

"Dat is toch wel echt video. Je merkt het zelf misschien al wel, als je een leuke video voorbij ziet komen ga je toch sneller kijken. Video's waarmee je op iets inhaakt zijn het beste, Facebook wil vooral veel interactie. Het moet weer terug naar een vrienden/familie platform. Als je zorgt dat er veel response op komt, geeft Facebook het voorrang in het algoritme, omdat er veel interactie is."

 • Als je één social media kanaal moet kiezen en de andere kanalen nóóit meer mag gebruiken, welke kies je dan en waarom?

"Oooh lastig!"

2 minuten stilte

"Nou dan zou ik toch voor Facebook kiezen, want met Facebook kun je mooie advertenties maken en Facebook heeft heel veel data. En, dan kan ik stiekem nog advertenties maken voor Instagram. Dan kan ik toch twee kanalen gebruiken, al mag ik niet op beide kanalen."

 • Voor altijd editen in paint óf altijd met je linkerhand in photoshop editen?

"Dan met mijn linkerhand. Dat gaat wel goed, dat ga ik dan mooi oefenen."

 • Nooit meer foto editing óf nooit meer video editing?

"Die vind ik echt heel lastig! Ik moet kiezen he? Dan ga ik denk ik voor een carriere switch."

 • Waar ben je het meest trots op?

"Ik vond de nieuwe website wel heel gaaf! Ook als je zag wat het was en wat het is geworden, het gehele proces. Toen heb ik ook voor eerst frameworks gemaakt, dat had ik nog nooit gedaan. Het begon ermee dat we een nieuwe huisstijl gingen maken, we hebben het logo en de kleuren aangepast. Toen kwamen we samen op deze kleuren van de huisstijl uit. We hebben rondgekeken wat voor soort site we wilden en ik heb de wireframes per pagina gemaakt. Met de wireframes en de huisstijl is de site gemaakt."

"Dat proces vond ik ik superleuk ook als je het vergelijkt met de site die er voorheen was, dan is dit wel heel flitsend met alle effecten. Dit is ook de start geweest van de Vendic branding. Dat herinner ik me nog goed en vond ik heel erg leuk."

 • Wat ga je het meeste missen?

"Ik denk dat ik daar straks pas achter kom. Je vergelijkt nu natuurlijk alles met wat je hier hebt meegemaakt. Ik denk echt de werksfeer hoe het hier onderling is, hoe laagdrempelig het is. Dat je zoveel vrijheid hebt om met eigen ideeën te komen. Als je een idee hebt en het is beter dan hoe het nu is, dan mag je het zo uitvoeren. Je hebt de vrijheid om je eigen project in te vullen. Je merkt wel dat als je op de juiste manier vrijheid krijgt, dan komen er wel echt goede ideeën. En het team natuurlijk!"

 • Heb je nog een advies of tip voor je opvolger?

"Ik hoop dat diegene zijn eigen draai hier vindt en die hoeft heus niet alles hetzelfde toen zoals ik het heb gedaan. Als diegene ziet dit kan beter of dit kan anders, dat diegene vooral met leuke nieuwe ideeën komt. En wat we al hebben vooral naar een hoger niveau tillen of verder oppakken, want veel is nog under construction en dat diegene lekker doorpakt. Dat iemand niet per se tevreden is met zoals het nu is, maar door blijft ontwikkelen en blijft kijken wat kan er beter en anders."

"Als je een idee hebt, dat heb ik hier wel geleerd, bedenk dan welke actiepunten hieraan zitten en werk deze uit. Bijvoorbeeld: “Ik heb het idee om de doelgroep te definiëren“, dat is natuurlijk heel breed. Maar wat kan je dan gaan doen? Dus als je een idee hebt, dat je het dan in Jira zet en de actiepunten uitwerkt. Je gaat dan research doen en het uitvoeren. Doe ook niet te veel in één keer, maar pak het per onderdeel op."

 • Wil je verder nog iets kwijt?

"Ik wil in in ieder geval het team bedanken, dat de samenwerking zo leuk was, dat je snel kan schakelen als er iets was en dat er meegedacht wordt. Ook als je iets wilt vragen dan is het in principe altijd mogelijk. Er wordt in mogelijkheden gedacht en niet in moeilijkheden. Je krijgt bijna nooit een nee."

 • Vendic: Natuurlijk willen wij ook nog iets kwijt!

Lotte, super bedankt voor je input en de verrichte werzaamheden. We zijn super blij met jou als collega en hebben hier mooie herinneringen aan overgehouden. We zien je graag nog eens terug op de vrijdagmiddag borrel.