Interview met ex-stagiar Dwight

Wat vond je leuk aan je stage?

"Waar ik vooral blij mee ben is het team, iedereen helpt je. Ook is het altijd heel gezellig bijvoorbeeld met de vrijdagmiddagborrel."

 • Welke studie volg je op dit moment en in welk jaar zit je?

"Ik volg de studie commerciële economie op Saxion in Deventer. Ik zit tussen jaar 2 en 3 in, omdat ik een half jaar studievertraging heb. In september begin ik met het 2e deel van jaar 3. Dan heb ik een half jaar les en in februari 2019 ga ik door naar het volgende jaar en daarna op minor."

 • Wat vind je een leuk onderdeel bij je opleiding?

"We zijn bezig met de module digital marketing. Hierbij zetten we zelf een site op, dat vind ik wel leuk omdat je dan ook zelf advertenties kan maken. Zo maak je reclame voor jezelf en daarmee kun je ook je creativiteit kwijt."

 • Wat vind je hier dan leuk aan?

"De combinatie van het proces van het bedenken. Hoe denkt de klant? Hoe ziet hij mij? En daarna het uitwerken van eventuele reclame, zodat jouw idee uitwerking krijgt. Dat vind ik wel heel leuk om te doen."

 • Wat had je verwacht van je stage?

"Ik denk dat de verwachtingen wel redelijk voldaan zijn. Er is mij aangegeven dat ik voor klanten bezig ga met Adwords en er tijd is voor stageopdrachten. Er is tijd om alle zaken op te pakken en anderen te ondersteunen. Nu krijg ik ook van iedereen taken en kun je alle afdelingen wel ondersteunen. Niet alleen met Adwords, maar ook met social media of Magento backend taken. De andere dag is het weer Adwords, dat is wel heel veelzijdig."

 • Wat heb je allemaal mogen doen bij Vendic?

"Het is niet dat ik elke dag hetzelfde heb gedaan, maar een aantal taken komen wel elke dag terug. De facturen van Adwords bijvoorbeeld en het Google onderhoud. Dan kijk je of de biedingen goed staan t.o.v. de kosten. Zijn er verder nog bijzonderheden bij conversies of kosten, ook zoekwoorden uitsluiten en het onderhoud daarvan. In overleg met de klant gaan we aan de slag met de meest verkochte producten, zodat we daar op in kunnen spelen om er een campagne voor te maken."

"De laatste weken ben ik veel bezig met QA’s. Dat draagt wel bij aan het product wat Vendic levert. Voor de rest veel ondersteunende taken en het uitzoeken van taken. Zo ben ik bezig voor social media voor een klant. Dan begin je vanaf het begin, waar wordt er veel opgezocht en wat is er mogelijk bij de klant. Ik zoek dan uit wat er gedaan kan worden op Youtube en hoe er gezocht wordt en dan maken we een social media plan met wat er gedaan moet worden."

"Verder heb ik in het begin van mijn stage een voorstel gedaan bij een klant of ik de header mocht aanpassen. Hiervoor heb ik dan ook op eigen initiatief de header aangepakt."

 • Hoe ziet jouw dag eruit?

"Mijn dag begint om 8:40, dan start ik de computer op en zet ik Slack aan. Dan check ik eerst mijn mail, of ik in een taak genoemd ben of dat ik iets moet oppakken. Daarna kijk ik in Jira welke taken er staan die hoge prioriteit hebben. mocht alles dezelfde prio hebben dan kijk ik welke taken ik na elkaar kan doen en kun je lekker doorwerken. Om kwart voor 12 hebben we de daily standup, dat duurt ongeveer een kwartier. Daarna hebben we pauze en na de pauze lekker tafelvoetballen. Dan in de middag weer aan de slag en ga je weer verder met de taken. Rond kwart over 5 is de dag weer voorbij en ga ik naar de bus."

 • Heb je nog tips voor de stageperiode?

"Nee niet zozeer. In principe is het heel duidelijk, in het begin word je ingewerkt en wordt het duidelijk uitgelegd. Jira voor de taken en Slack voor de communicatie, het is eigenlijk allemaal vrij duidelijk. Op een gegeven moment word je in het diepe gegooid, er wordt wel verwacht dat je zelf ook wat kan. Maar als je vastloopt of vragen hebt, dan kan je wel altijd bij iemand terecht."

"Ik denk dat mijn verwachtingen daarin wel positief zijn overtroffen. Ik dacht eerst dat ik vooral bij de marketing zou meelopen, maar ik pak ook taken op voor het social en het development team. Eigenlijk loop je elke tak van het bedrijf wel mee, je doet wel meer voor de marketing, maar je bent niet alleen daarop gefocust."

 • Zou jij Vendic aanbevelen?

"Ik zou Vendic zeker aanbevelen, nogmaals omdat het een leuk ambitieus en leergierig bedrijf is. Als je veel wilt leren zou je dat met Vendic samen kunnen doen, wat je zou willen leren kun je ook toepassen. Stel je wilt wat anders leren, doe er dan onderzoek naar, maak er je stageopdracht van en geef een advies. Ik zou het zeker aanraden."

 • Waar heb je het hardste om gelachen?

"Veel tijdens de lunch, dan komen er gesprekken boven tafel. Soms snap je het niet en dat is dan ook wel weer grappig. Maar ook het directe tegen elkaar is wel grappig. Dat als iemand iets zegt dat er soms op gereageerd wordt wat niet heel tactvol klinkt, terwijl het niet vervelend bedoeld wordt. Dat is wel grappig."

 • Wat is het vreemdste wat je hebt meegemaakt?

"Wel meerdere dingen. Bijvoorbeeld de postbezorger, dat die helemaal uit z'n plaat ging terwijl ik voor hem stond en hij aan het bellen was."

 • Waar ben je het meest tevreden over?

"Straks als ik het goed heb afgerond en dat ik heb bijgedragen aan de werkzaamheden. Dat iedereen tevreden is hoe het is gegaan. Niet alleen ik, maar ook jullie en school. Ik ben wel trots als ik dat gedaan heb, een mooi onderzoek afgerond heb en de taken onder de knie heb."

 • Heb je een advies voor de toekomstige stagiar(e)?

"Begin op tijd aan je stageopdracht en maak een planning daarvoor. Ook op tijd aan de bel trekken, mocht je vastlopen. Wel durven te vragen en niet alleen in het kantoor waar je zit, maar ook aan anderen."

 • Wil je verder nog iets kwijt?

"Rick vooral niet laten winnen met tafelvoetbal, dat is de nieuwe taak voor de stagiair(e)."

Dwight Frinsel – Commerciële Economie, Saxion Deventer