Migratie M1 naar M2 Webshop

Van Magento 1 naar Magento 2

Gereedschapbestellen is de plek waar je terecht kunt voor al je gereedschappen, zij hebben voor elke klus de juiste tool. Geen project te groot of te klein. Met een groot klantenbestand van trouwe klanten, staan zij al jaren de klussende particulier bij en leveren zij kwalitatieve gereedschappen aan bedrijven. De succesvolle webshop voldeed aan alle eisen, maar was verouderd. Een reden om uit te kijken naar een nieuwe webshop was dan ook om de huidige huisstijl in een moderne jasje te steken. Maar vooral ook om de hoge standaarden van de webshop te behouden.

Goed gereedschap is het halve werk! Met dit in het achterhoofd en met de uitfasering van Magento 1, de aflopende ondersteuning op modules en de veiligheid van de webshop, besloot Gereedschapbestellen dat het tijd was voor een migratie naar Magento 2. Bij de migratie was het van belang om de look & feel en de functies van de webshop te behouden. Voortbordurend op het succesvolle design, hebben we ons gericht op het verbeteren van bestaande features en vooral de focus gelegd op de mobiele shop.

Used features

Naast het overnemen van de al bekende features van de ‘oude’ webshop, hebben we nieuwe features toegevoegd die gericht zijn op de mobiele gebruiksvriendelijkheid en de verbeterde ElasticSearch. Maar ook:

Migreren naar Magento 2

Migreren naar Magento 2

Samen met de klant hebben we geïnventariseerd welke onderdelen van de shop gemigreerd dienden te worden naar de nieuwe Magento 2 webshop. Naast de belangrijke features die mee moesten worden verhuisd naar de nieuwe omgeving hebben wij bijna 10.000 producten, 500 (sub)categorieën en de klantenaccounts gemigreerd.

Het front-end design is nagebouwd aan de hand van de Magento 1 installatie, met een focus op een verbeterde User Experience, Responsive Design en slimmere navigatie. Dit betekent onder andere een geoptimaliseerde menubalk, een zoekbalk die prominent aanwezig is en zoekresultaten die gelijk getoond door middel van Elasticsearch. Op deze manier wordt het voor de mobiele gebruiker nog makkelijker om het benodigde artikel te vinden en aan te schaffen.

Custom features

Custom features

De grootste uitdaging was het behouden van alle features en modules van de Magento 1 shop. Omdat niet alles beschikbaar en/of mogelijk was binnen Magento 2, hebben we samen met Gereedschapbestellen besloten om de features custom te maken. Hierdoor is de nieuwe webwinkel niet afhankelijk van modulemakers die de modules/features up to date en vrij van bugs moeten houden en bespaar je op eventueel bijkomende licentiekosten.

En nu?

En nu?

We hebben een mooie shop gerealiseerd met behoud van de functies uit de oude shop en dit aangevuld met een nieuw mobiel design en verbeterde user experience. Een resultaat waar we samen met Gereedschapbestellen trots op zijn.

Na de migratie naar Magento 2 blijven we samenwerken en gaan we verder met het optimaliseren en onderhouden van de shop. Verder focussen onze marketeers in de maandelijkse sprints op het optimaliseren en uitbreiden van Google Ads campagnes.

Quotes

We enjoy working together with our customers and partners. In a transparent, professional and creative way. Together we go for the max and this is reflected in our sustainable relationships.

Read more
testimonial avatar image

We have experienced the collaboration as very well. They listened at our ideas and they managed to translate the ideas into realistic tasks. Each time they finished a part of the shop they discussed it with us and adjusted it when needed.

Stefan van Huissteden Huissteden
testimonial avatar image

Vendic is progressive, professional and has a lot of technical knowledge of Magento. The shops receive serious attention and are of high quality. Partly because of this it is very pleasant for us, as a hosting provider, to work with them.

Jeroen Vermeulen Magehost

Curious? Schedule a call with our Magento experts.