Prijs per klant en product

Feature: Klant specifieke prijzen

Heb je aparte prijsafspraken met je klanten en weet je niet hoe je dit moet implementeren in Magento2? Dan ben je op het juiste adres. We snappen hoe belangrijk het is om klantspecifieke prijsafspraken te maken. Het lijkt het in eerste instantie een onbegonnen zaak om al deze prijsafspraken te automatiseren, maar het tegendeel is waar. Wij hebben specifieke vraagstukken op het gebied van aparte prijzen per klant gerealiseerd, door huidige klantafspraken te koppelen met Magento 2. Met deze oplossingen kan je deze automatisering toch doorvoeren.

Wat is er mogelijk?

  • Prijzen per klant % meer of minder
  • Prijzen per klant € meer of minder
  • Prijzen zijn alleen voor de klant te zien wanneer ze ingelogd zijn
  • Bij prijsstaffels krijgt de klant altijd de laagste prijs

Toepassing

Voor Maegis hebben wij diverse prijsafspraken toegepast. In een B2B omgeving komen vaak diverse prijsafspraken voor per klant, door dit volledig te automatiseren hebben we de efficiëntie kunnen verhogen. Wil je meer weten over de case van Maegis? Bekijk dan de case.

Magento 2 en prijzen

Prijsafspraken

Prijsafspraken met je klanten zijn een perfecte manier om je meest trouwe klanten te belonen voor hun bestelgedrag of soms moet je net even die korting geven om een grote klant binnen te krijgen. Dit werkt prima wanneer je bestellingen per mail of telefoon aanneemt. Maar wanneer je jouw klanten wil laten bestellen in je webshop dan zal je voor een stukje maatwerk oplossing moeten gaan.

Maatwerk oplossing

Een maatwerk oplossing die wij hebben gemaakt is de mogelijkheid op per klant, per product een prijs in te geven. In het voorbeeld zie product in Magento 2 waarbij je de specifieke prijs kan ingeven per klant. Dit kan je invoeren in backend van Magento 2 maar kan je ook inladen via je een externe bron zoals een Google Spreadsheet document of ERP pakket. In deze case komen de specifieke prijsafspraken uit Microsoft Dynamics NAV (voorheen Navision).

Key Features

Prijs per klant in %

Prijs per klant in €

Prijs zichtbaar bij inloggen

Altijd laagst getoonde prijs

Import via Google Spreadsheets

Import via ERP systeem

Meer weten?

Zit je met een specifiek probleem op het gebied van klant specifieke prijzen en je hebt hulp nodig jouw situatie in Magento te gaan realiseren? Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw situatie? Neem dan contact met ons op.

Contact