Verzendregels per klant

Feature: Klant specifieke verzending

Het beheren van de verzend- en handelingskosten op klantniveau vanuit Magento 2 is standaard niet mogelijk. Door Magento uit te breiden en te verbinden met een ERP-systeem, middels de Magento API, is het mogelijk om deze klantafspraken te laten samenwerken met het Magento orderproces. Zo kun je afspraken beheren in Magento en optimaliseer je de gebruikerservaring voor de gebruiker. De gegevens blijven beschikbaar in het ERP-systeem en worden gesynchroniseerd met Magento. Dus gebruikers kunnen indien gewenst blijven werken in het door hen bekende ERP systeem en de API zorgt ervoor dat alle wijzigingen worden gecommuniceerd met Magento.

Wat is er mogelijk?

  • Verzendkosten per klant instellen
  • Gratis verzending vanaf een X bedrag instellen per klant
  • Verzendmethodes in- of uitschakelen per klant
  • Handlingskosten instellen per klant

Toepassing

Voor Maegis hebben wij de klantspecifieke afspraken uit Navision gekoppeld met een nieuwe B2B Magento 2 webshop. Het ERP systeem is de ruggengraat van Maegis, de centrale database waar het hele bedrijf op draait. Bij de overgang naar een nieuwe website was het voor Maegis van belang dat de binnendienst kon blijven werken met Navision. De uitdaging was om de bestaande informatie en de aanpassingen die gemaakt werden in het ERP systeem automatisch te synchroniseren met Magento.

De API koppeling maakt het mogelijk om gegevens tussen Navision en Magento 2 te koppelen. Informatie dat in Navision wordt toegevoegd, aangepast of verwijderd, wordt automatisch ook binnen de Magento omgeving verwerkt, zonder extra handelingen van de gebruiker. Middels systeem mapping was het mogelijk om de verschillende systeemtalen met elkaar te verbinden, zodat de data uit Navision ook correct wordt weergeven in de juiste velden binnen in Magento.

Wil je meer weten over de Maegis case? Klik op de button hieronder.

Magento 2 en verzending

Verzend afspraken

Een ERP systeem omvat veel data die van levensbelang is voor een onderneming. Denk aan prijsafspraken per klant of staffelprijzen over meerdere producten. Binnen Magento is het mogelijk om diverse gegevens met elkaar te koppelen. Het is zelfs mogelijk om binnen een systeem beide systemen te beheren!

Maatwerkoplossing

Hoewel deze optie om systemen met elkaar te koppel niet standaard beschikbaar is in Magento, kunnen wij maatwerk oplossingen bieden die de productiviteit en efficiëntie verhogen. Afspraken en andere klantgegevens verspreid over verschillende systemen kunnen wij met elkaar verbinden door middel van API’s.

Key features

Verzending per klant

Gratis verzending vanaf € X,- per klant

Verzendmethodes in of uitschakelen per klant

Flexibele afspraken per klant

Handlingkosten per klant

Koppeling met ERP systeem

Meer weten?

Wil je meer weten over de geavanceerde B2B verzend- en handelingskosten in Magento? Of wil je juist een andere maatwerk oplossing bespreken? Neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder.

Contact