Wat is Magento 2 nu precies?

Magento 2 is een van de meest toonaangevende e-commerce platformen ter wereld. Magento 2 biedt zowel voordelen voor webshop eigenaren als developers. Vooral door alle nieuwe functionaliteiten die Magento 2 met zich mee brengt. In dit artikel leggen we de mogelijkheden en voordelen van Magento 2 uit.

Wat is een Magento 2 webshop?

Magento 2 is een een van de grootste open-source e-commerce platformen. Wereldwijd geeft het mensen een manier om een webshop en managementsysteem in te richten. Voor webshop eigenaren, maar vooral voor developers is het een erg toegankelijke manier om een webshop in te richten.

In de basis bevat Magento alle ecommerce componenten die je nodig hebt. Je kunt producten aanmeken en beheren, klantmanagement is inbegrepen en je kunt betaalmethoden koppelen om de producten af te laten rekenen en bestellingen aan te maken.

Aanpassingen aan Magento vereist

Out of the box is Magento niet direct bruikbaar om te gebruiken. Je kunt het meer zien als een stabiele fundering waarop je zo'n beetje alles kunt bouwen wat je wilt. Veel webshop eigenaren hebben aanpassingen nodig bovenop Magento om de webshop goed aan te laten sluiten op hun business model. Ook is Magento 2 out of the box niet AVG compliant.

Maatwerk of Vendic Elements

Er zijn meerdere routes mogelijk bij Vendic om een Magento 2 webshop te laten ontwikkelen. Allereest richten we maatwerk webshops in. Deze zijn erg flexibel in te richten. Nadelen van deze route zijn de langere doorlooptijd en hogere investeringskosten t.o.v. het alternatief: Vendic Elements.

Vendic Elements

Vendic Elements is een Magento 2 webshop gemaakt door Vendic. Met Elements bespaar je investeringskosten en doorlooptijd maar krijg je gelijkertijd onze best practises.

Ontdek de voordelen van Elements

Een volwaardige Magento 2 webshop in twee weken live vanaf €999,- per maand.