Magento 2

Overname Magento 2 onderhoud

Is jouw Magento 2 project (technisch) vastgelopen? Of is er sprake van achterstallig onderhoud? Of loopt je samenwerking met jouw huidige partner niet lekker? We helpen je graag alles weer op de rit te krijgen. Onze werkwijze is tested and proven over veel gefaalde projecten. In een aantal stappen brengen we jouw webshop weer in gezonde conditie.

Waarom overstappen?

 • We zijn gespecialiseerd in het overnemen van Magento 2 projecten. We hebben veel ervaring in projecten waarbij de doorontwikkeling is vastgelopen en projecten waarbij er specifieke problemen zijn die onopgelost blijven.
 • Veel development bureaus missen de praktische kennis en ervaring om een high performance Magento 2 webshop te bouwen. Wij werken enkel en alleen met Magento. 100% van onze aandacht gaat uit naar dit platform
 • Onze klanten die zijn overgestapt ervaren een sterke toename in performance, stabiliteit en snelheid van doorontwikkeling.
 • We kunnen je veel voordelen bieden die al op de spreekwoordelijke plank liggen, bijvoorbeeld modules of best practices die al zijn ontwikkeld kunnen we ook in jouw project integreren.

Stap 1: Voorbereiding Magento 2 onderhoud

 1. We verhuizen de webshop naar onze hosting omgeving (powered by Magehost.pro). Onze development- en deployment pipeline is volledig ingericht op deze powerservers. Goed gereedschap is het halve werk.
 2. We doen een uitgebreide code review zodat we goed weten in welke staat van onderhoud de webshop zich bevindt.
 3. We bepalen vervolgens samen de baseline; het punt waarbij de webshop in goede conditie verkeerd en weer door kan groeien.
 4. We zetten een zero downtime deployment pipeline op. Dit stelt ons in staat om snel veranderingen aan te brengen zodat je snel toe kunt naar een gezonde situatie.
 5. We brengen geautomatiseerde testen aan zodat we een goed beeld blijven houden van de webshop conditie.

Stap 2: Baseline creëren

 1. Nu we de infrastructuur goed voor elkaar hebben zijn we in staat om daadwerkelijk te beginnen met de werkzaamheden en verbeteringen aan te brengen.
 2. We identificeren de zwakke punten en repareren/verbeteren deze waar nodig.
 3. We kijken samen kritisch naar de functies die belangrijk zijn voor jullie succes. Wellicht moeten die belangrijke functies ook verbeterd worden zodat ze stabiel blijven draaien. Ook kijken we of we de performance kunnen verbeteren. Dit doen we o.a. met behulp van New Relic.
 4. We nemen de performance van de webshop door en voeren best practises door om de snelheid van de webshop te verbeteren.
 5. We updaten de Magento core en eventuele third party modules.
 6. Door deze stappen door te lopen maken we de webshop stabieler en krachtiger. Ook verlaag je de Total Cost of Ownership (TCO) omdat we het benodigde onderhoud van de webshop structureel verlaagd hebben.

Stap 3: Doorontwikkeling en doorzetten onderhoud webshop

 1. De Magento shop is na het doorlopen van deze stappen goed onderhouden en alle voorwaarden voor doorontwikkeling zijn nu geïmplementeerd.
 2. We werken graag met je door om de webshop verder te optimaliseren en uit te breiden.
 3. Dit doen we door je te integreren in ons project management systeem. Hierin kun je verzoeken aanmaken voor het team, waarop we vervolgens advies geven of de werkzaamheden uitvoeren.
 4. Zodra een taak klaar is kan je deze bekijken door middel van onze Feature Preview tool. We maken een unieke URL beschikbaar waarop de uitgevoerde taak zichtbaar is. Deze kun je daardoor geïsoleerd controleren.
 5. Bij akkoord van de taak pushen we deze naar de live omgeving. Je ontvangt automatisch bericht wat er wordt live gezet.
 6. Van taakcreatie, tot uitvoering, controle en release houd je dus overzicht op de voortgang van het project.

Dit zeggen onze klanten

Met Vendic de perfecte magento partner gevonden! De kennis en kunde liggen op een hoog niveau. Wij werken nog niet zolang samen maar nu al significante verbeteringen kunnen doorvoeren. Onze shops zijn in enkele maanden sneller, stabieler, betrouwbaarder en veiliger geworden. Ook de samenwerking is super. Cultuur sluit helemaal aan bij de onze!
Ward van Rijsbergen
Boxers.nl - Fashcom
Vendic biedt niet alleen een mooi ontwerp, maar ook een goed presterende Magento webshop met Elements. Voordat we bij Vendic kwamen had onze webshop veel technische problemen. Maar team Vendic heeft al die problemen opgelost en ons een best presterende website opgeleverd. Ik zou vendic ten zeerste aanbevelen aan ondernemers die willen groeien.
Muhammad Waqas Aslam
MyHairShop
Vendic is een geweldige club professionals om mee samen te werken. Het woord partnerschap is voor hen geen vreemd woord. Ook na anderhalf jaar gaan de dames en mannen er nog steeds voor de volle 100% ervoor.
Marco den Reijer
Maegis
Sinds 2016 klant bij Vendic. Volgens mij de beste partner voor Magento 2 webshops. Na meer dan 7 jaar nog steeds tevreden over hun communicatie, werkwijze en resultaten. Doe zo verder!
Mathias Vanduffel
Biogroei
Vendic is vooruitstrevend, vakkundig en heeft veel technische kennis van Magento. De shops krijgen serieuze aandacht en zijn van hoogwaardige kwaliteit. Mede hierdoor is het voor ons, als hostingprovider, heel prettig om met hen samen te werken.
Jeroen Vermeulen
Magehost
Wij hebben erg goeie ervaringen met Vendic. Bij het bedenken van de website luisterden ze erg goed hoe wij het wilde en bij alles wat ze maakte vroegen ze aan ons om het eerst te bekijken en goed te keuren. Nadat onze website live was gegaan is de communicatie tussen Vendic en ons nog steeds erg goed.
Stefan Huissteden
Huissteden Naaimachines

Veel gestelde vragen

Kunnen jullie eerst een korte inventarisatie verrichten voordat ik volledig overstap naar Vendic?

Ja, dat kan. We kunnen met ongeveer een halve dag aan werk een redelijke indruk van de installatie krijgen. Daaropvolgend kunnen we een nauwkeurig advies geven.

Kan ik mijn webshop bij een andere partij dan Vendic of Magehost.pro laten hosten?

Nee. Onze development- en deployment pipeline is compleet ingericht op deze infrastructuur. Door onze onverdeelde aandacht op deze infrastructuur verhogen we de kwaliteit van de pipeline, wat op zijn beurt weer een grote positieve impact heeft op de kwaliteit van het werk.

Hoe snel kunnen jullie mij helpen?

Over het algemeen kun je binnen enkele weken over zijn naar technisch beheer door Vendic.

Is er een minimale samenwerkingsduur als ik klant bij jullie word?

Nee. Als je niet tevreden bent zoeken we altijd samen naar een oplossing, maar als je jouw Magento shop ergens anders wilt laten onderhouden dan kan je altijd weg.

Hoe berekenen jullie de onderhoudskosten?

Die worden op uurbasis berekend. De initiële overname en het inhalen van achterstallig onderhoud zullen iets aan tijd kosten. Hoeveel? Dat is afhankelijk van de complexiteit en de staat van de webshop. Daarna spreken we een doorlopend onderhoudsniveau af, waarin we maandelijks het onderhoud structureel bijhouden. Uiteraard doen we dat altijd in overleg zodat je weet waar je aan toe bent.

Ben ik verplicht om maandelijks vaste uren af te nemen?

Nee, al raden we dat wel aan.

Is de ontwikkeling van jouw webshop vastgelopen?

We kunnen vrijblijvend een inschatting maken van de staat van jouw webshop.