Progressive Web Apps

plasmavisie#Macbook#Iphone

PWA: The Next Big Thing

Plasmavisie heeft met Magento 2 al een ijzersterke shop opgebouwd, maar blijft zich graag doorontwikkelen. Met de komst van PWA en de vele voordelen hiervan ontwikkelen we een futureproof PWA shop in combinatie met Magento 2.

De shop van Plasmavisie is nog volop in ontwikkeling, maar we geven je graag een inkijkje in de demostore.

PWA laten maken?

Een Progressive Web App is de toekomst voor webshops. Zo zijn er vele voordelen aan verbonden die je als webshop eigenaar goed gaan bevallen. Zo werkt de site offline en zonder downtime, functioneert het perfect op alle devices en kun je het als "app" toevoegen aan je home scherm. Daarnaast is een PWA shop megasnel, doordat de shop in één keer laad en je daarna geen laadtijd meer hebt.

PWA's zijn geavanceerde websites die hetzelfde functioneren als een app. Zo biedt het alle functionaliteiten van een app, zonder daadwerkelijk de app te downloaden. Hiermee maak je de PWA shop voor alle devices responsive en gebruiksvriendelijk. Wil je meer weten over PWA webshops, lees dan ons blog over Progressive Web Apps.

Voordelen

SEO

Aan organische traffic wordt veel waarde gehecht. Met een PWA shop heb je alle voordelen mee voor een goede SEO positie. PWA shops zijn namelijk megasnel. Daarnaast is de shop gebruiksvriendelijk wat zorgt voor een betere user experience en voor een hogere engagement, waar Google veel waarde aanhecht. Ook indexeert Google sinds kort mobile first, daarmee geeft Google de voorkeur aan de mobiele versie.

Conversie

Er zijn vele cases te vinden die na de overstap naar PWA een stijging in het conversie percentage zien, kijk maar eens op Pwastats. De conversie stijging heeft met diverse factoren te maken. Een PWA shop is namelijk altijd te bereiken, zelfs als je even geen internet hebt. Offline shoppen is dus geen probleem. Tegelijkertijd heb je bij een update geen downtime meer, waardoor je geen bezoekers verliest. Ook is de shop voor ieder device beschikbaar en toegankelijk, omdat het gezien kan worden als een app en webshop in één. De shop opslaan als een app op je home scherm gaat niet ten koste van je opslagruimte. Dit maakt het vele malen aantrekkelijker om je favoriete webshop tussen je apps op te slaan.

Onderhouds- en ontwikkelingskosten

Bij een PWA shop liggen de ontwikkelings- en onderhoudskosten gemiddeld lager dan bij traditionele Magento 2 shops. Bij een PWA shop wordt de front-end door middel van een API gekoppeld aan de Magento backend. Bij updates worden API's niet gewijzigd en blijft het front-end werken tijdens het uitvoeren van updates. Daarnaast ontwikkel je met een PWA shop een app en webshop in één, wat afzonderlijk gezien vele malen duurder zou zijn geweest.

Highlights

SEO-proof

Conversion boost

Push notifications

For all devices

Offline shopping

Based on API's

Ja, ik wil PWA

Bij het ontwikkelen van een PWA shop zetten we de huidige backend om naar Magento 2. Heb je geen Magento shop? Geen probleem, we zetten voor jouw huidige shop een snelle Magento 2 backend installatie op. Aanvullend kun je kiezen voor een CMS systeem zoals Contentful of Wordpress, waar je de content in bij gaat houden. Ben je op zoek naar een PWA site? Dan heb je helemaal geen Magento backend nodig. Het koppelen van diverse systemen aan je PWA shop is mogelijk op basis van API's. Hierdoor zijn alle koppelingen in principe mogelijk. Als partner van VueStorefront hebben wij een blog geschreven over onze ervaring met PWA shops.

Ben je enthousiast geworden na het lezen over de voordelen van een PWA shop? Wil je meer weten of de mogelijkheden voor je huidige shop met ons doornemen, neem dan contact op met ons. Wij kunnen je er alles over vertellen en helpen je hier graag bij.

Contact